Американски учени мислят, че динозаврите може да са изчезнали заради консумацията

...
Американски учени мислят, че динозаврите може да са изчезнали заради консумацията
Коментари Харесай

US-учени от университета в Олбани със сензационна теория за изчезването на динозаврите, която разбива всички досегашни!

Американски учени мислят, че динозаврите може да са изчезнали поради потреблението на отровни растения. Според теорията на откривателите от университета в Олбани динозаврите по този начин и не се научили да не ядат отровните растения и изгубването им не се дължи единствено на конфликта на метеорита със Земята, написа в. " Дейли мейл ", представени от Блиц.

В изследването си екипът разказа факторите, които са заплашили оцеляването на динозаврите преди метеорита, който се допуска, че е довел до изгубването на животните преди 65 милиона години.

Учените настояват, че отровните растения и неработещите защитни механизми на динозаврите са изиграли огромна роля в изгубването на тези влечуги. Такива механизми развиват редица представители на животинския свят и те им оказват помощ да създадат връзката сред потреблението на избрана храна и неприятни последици. Така, да вземем за пример, са оживели плъховете.

" Когато плъховете попаднат на нова храна, те нормално единствено я пробват в дребни количества и в случай че им прилошее, показват забележителна дарба да я заобикалят, тъй като асоциират усета и мириса на този артикул с отрицателни реакции ", изясняват учените.

Покритосеменните растения са се появили преди метеоритът да заличи динозаврите от лицето на Земята. Затова учените считат, че те са повода за краха на типа, защото динозаврите продължавали да ги ядат макар токсичния им резултат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР